2017 m. kovo 1 d.

Stažuotė dr. J. Šliūpo archyve Burlingame, Kalifornijoje (15)


Dalinamės vyresniosios bibliotekininkės Astos Katiliūtės, kuri stažavosi dr. Jono Šliūpo archyve, laisvalaikio įspūdžiais.

Spalio mėnesio antra pusė
Laikas lekia nepastebimai greitai ir liko tik vienas mėnuo iki mano išskridimo į Lietuvą. Tad šiuo laikotarpiu jau atėjo laikas pradėti galvoti ir ruoštis kelionei namo bei kuo daugiau sutvarkyti archyvo reikalų. Prasidėjo lietingasis sezonas, baigėsi vakariniai pasivaikščiojimai. Kadangi oras truputį atvėso ir pradėjo anksti temti,
tad daugiausiai laiko praleidau namuose, skaitydama Vandos Kalėdinius laiškus, kurie parašyti labai įdomiai ir išsamiai apie jų gyvenimą kartu, kuris man atrodo tikrai nebuvo nuobodus, o pilnas įvairių tiek linksmų, tiek ir liūdnų nutikimų.

 Burlingame bibliotekoje knygų išpardavimas
(spalio 14 d., penktadienis)

Burlingame bibliotekoje vyko trijų dienų knygų išpardavimas (Friend’s of the Library book sale). Buvo parduodami bibliotekos knygų dublikatai ir žmonių padovanotos knygos. Tad, kartu su Vytautu vykome į biblioteką paieškoti knygų, tinkamų Šiaulių universiteto bibliotekai. Vytautas nupirko pažintinių, literatūrinių, istorinių bei kitokių knygų. Priruošėme 10 dėžių knygų siuntimui į Lietuvą, tikėdamiesi, kad bus lietuvaičių mėgstamos bei skaitomos.
   
Vytauto gimtadienis
(spalio 23 d., sekmadienis)

Išaušo šiltas ir saulėtas sekmadienis, koks ir turėtų būti jubiliato


gimtadienio rytas. Nors Vytautas yra gimęs spalio 24 d., bet paminėjome gimtadienį JAV laiku –  23 d., o Lietuvos laiku jau buvo 24 d. Vanda pagamino skanų, saldų, burnoje tirpstantį tortą su šokoladu.
Sudainavome „Ilgiausių metų“. 
                                                                        
                                                                              
Millbrae 5 K Race
      (spalio 29 d., šeštadienis)

Spalio 29 d. Millbrae miesto ir Rotary klubo dėka, buvo suorganizuotas 5 kilometrų bėgimas, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos liepos mėnesį apdegusiam kultūros pastatui atstatyti. Anksti ryte su Vytautu išvykome padėti Rotary klubui. Jau buvo susirinkę nemažai žmonių. Keletas gatvių buvo uždarytos, kad bėgikai galėtų laisvai bėgti. Dalyvavo įvairaus amžiaus smagiai nusiteikusių vaikų bei suaugusių. Visi dalyviai, kaip ir turėtų būti, padarė apšilimą. 8:30 val. buvo duotas startas ir bėgimas prasidėjo. Žinoma ne visi bėgo, kiti ėjo. Pirmieji bėgikai, smarkiai sušilę ir suplukę, pasiekė finišą praėjus kiek daugiau nei 20 min.
     
    
Surašė:
Asta Katiliūtė
Burlingame, Kalifornija, JAV
Autorės nuotraukos.

(Tęsinys kovo 17 d.)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą