2011 m. sausio 11 d.

Akcija „Domiesi gimine? Ieškok internete!”




Domitės savo šaknimis, giminės istorija ir kilme? Norite susirasti giminaitį ar pažįstamą Lietuvoje bei užsienyje? Nežinote kaip? Ateikite į savo artimiausią viešąją biblioteką šių metų sausio 11 ir 18 d. 13 val.!

Pagrindinis akcijos „Domiesi gimine“ tikslas – pažintis su paieškos sistemomis ir duomenų bazėmis, mokymas naršyti, naudotis paieška, ieškoti informacijos, bendrauti internete. Papildoma informacijos analizė parodė, kad daugeliui žmonių, ypač vyresnio amžiaus, rūpi ne tik savo giminė, bet ir galimybė rasti savo jaunystės pažįstamus, draugus, bendramokslius – apie tai taip pat bus kalbama tiesioginių transliacijų metu.

Tiesioginės transliacijos internetu
Transliacijas galite stebėti savo viešojoje bibliotekoje šių metų sausio 11 ir 18 d. 13 val. Pirmoji, sausio 11 d., transliacija skirta pažinčiai su paieška internete, istorijos šaltiniais ir archyvais internete, socialiniais tinklapiais. O sausio 18 d. sužinosite apie genealogijos šaltinius internete, kaip sudaryti giminės medį, išgirsite bajorų istorijas.

Transliacijų metu turėsite galimybę užduoti specialistams klausimus ir čia pat sulaukti atsakymo arba rasti atsakymą vėliau svetainėje www.esenjoras.lt .

Istorijų konkursas

Akciją pratęs rašinių konkursas portale „Delfi.lt“ – nuo sausio 25 d. iki vasario 7 d. lauksime Jūsų istorijų apie paieškų rezultatus, įvykusius ar suplanuotus susitikimus su seniai matytais bičiuliais, giminės medžio suteiktas žinias apie savo kilmę, interneto vaidmenį ieškant informacijos apie giminaičius ar domintis genealogija. Komisijos atrinktas istorijas skelbsime portale „Delfi.lt“, o geriausiųjų autorius ir daugiausiai lankytojų pritraukusias bibliotekas apdovanosime rėmėjų įsteigtais prizais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą