2014 m. vasario 24 d.

Metų knyga – 2013


Baigėsi akcija „Metų knygos rinkimai 2013“.
 

Suaugusiųjų kategorijoje nugalėjo Andriaus Tapino fantastinis romanas „Vilko valanda“ (leidykla „Alma littera“). Fantastika Lietuvoje jau senokai veikia lyg kokia slaptoji draugija – solidūs ir net įžymūs įvairių sričių profesionalai ligi šiol tarsi mažumėlę drovisi paaugliško nuotykių troškimo ir polėkio svajoti, bet A. Tapino knygos „Vilko valanda“ dėka naujai pažvelgiame į gerai pažįstamą ir mylimą miestą Vilnių bei jo istoriją.

Geriausia praėjusių metų poezijos knyga išrinkta Artūro Valionio eilėraščių knyga „Apytiksliai trys“ (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla). Paradoksalus, žaidimo logika paremtas poezijos rinkinys, praplečiantis lietuvių poezijos galimybių ribas. Autorius dekonstruoja tradicinį eilėraščio modelį, jo tonas – lengvabūdiškas, bet po žaisme slepiami egzistencializmo atšvaitai.


 


Ingridos Vizbaraitės „Karžygiuko istorija“(leidykla „Nieko rimto“) – geriausia knyga vaikams. Tai – tradicine pasakos struktūra, aiškiomis vertybėmis, narsiais herojais grįsta jauki knyga apie mažo žmogučio didelius žygdarbius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą