2013 m. balandžio 23 d.

Internetas yra gerai. Biblioteka – geriau.

 



2013 m. balandžio 23-29 dienomis Lietuvos bibliotekininkų draugija jau tryliktą kartą skelbia Nacionalinę bibliotekų savaitę, kurios šūkis „Nežinai? Pėdink į biblioteką!“. Ji startuoja balandžio 23-iąją, UNESCO minimą Pasaulinę knygos ir autorių teisių dieną. UNESCO kviečia visus, ypač jaunus žmones, atrasti ar atgaivinti skaitymo malonumą, pagerbti rašytojus, kurie prisidėjo prie žmonijos socialinio ir kultūrinio progreso.
Šiais metais Nacionalinė bibliotekų savaitė skirta jauniesiems bibliotekų lankytojams:vaikams, paaugliams, jaunimui ir yra išskirtinė, nes bus vykdomas bendras Lietuvos bibliotekininkų draugijos ir LIONS klubų projektas „SKAITYMAS: sėkmė ir džiaugsmas“. Projektą globoja nacionalinė Lietuvos UNESCO komisija, raginanti pažinti kultūros lobynus ir ugdyti skaitymo tradicijas. Projekto tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų, jaunimo neskaitymo socialinę problemą ir skatinti mokyklinio amžiaus vaikus bei jaunimą skaityti, eiti į bibliotekas, jose siekti žinių, mokytis ir bendrauti su bendraamžiais. Bibliotekose sukauptos knygos, elektroninių informacijos išteklių kolekcijos – tai kūrybinės laboratorijos skleistis originalioms mintims, įkvėpimo šaltinis idėjoms ir pamatas ateities sėkmei.
  

  Kviečiame  į Nacionalinės bibliotekų savaitės renginius  Šiaulių universiteto bibliotekoje.

Balandžio 23 d. 12 val. I a. fojė Nacionalinės bibliotekų savaitės renginių pradžia − kompozicija Iš Prano Mašioto knygynėlio... (skaito Augustinas Šimkus (Šiaulių universiteto gimnazija) ir Aistė Bungaitė (Dainų progimnazija); parengė mokytoja Violeta Šukienė).

Balandžio 23 d. 12 val. I a. fojė Menų fakulteto Odos dizaino studijų parodos „Knygų meniniai įrišimai“ atidarymas.

Balandžio 23 d. 12.30 val. I a. fojė Šiaulių universiteto Edukologijos fakulteto studentų organizuojamo projekto Dek, ugnele, manyje, nešk gerumą tavyje pradžia. Surinktos lėšos bus skirtos Santariškių klinikų Vaikų ligoninės onkohematologijos centrui.

Balandžio 23 d. 13 val. 413 aud. pamoka gimnazistams „Matematika ir poezija“, kurią ves doc. dr. M. Stakvilevičius.

Balandžio 24 d. 14 val. 324 aud. Universiteto bibliotekos ir Studentų atstovybės tarybos apskritojo stalo diskusija  „Kokia yra ir turėtų būti universiteto biblioteka“.

Balandžio 26 d. 16.30 val. 205 aud. Šiaulių skautų sueiga ir parodos „Skaute, amžiais vis budėk! (A. Dorinas)“ pristatymas (dokumentai apie skautų veiklą iš aušrininko dr. Jono Šliūpo archyvo).

Balandžio 24−26 d. vyks edukacinės programos vaikams ir jaunimui:
10−12 val. Edukacinė programa darželinukams „Bibliotekoje buvau! Spėk, ką ten pamačiau?“
12−14 val. Edukacinė programa pradinukams „Magiškas universiteto bibliotekos pasaulis“.
14−16 val. Edukacinė programa gimnazistams „Akademinė biblioteka − atradimų erdvė“.

Balandžio 24−26 d. 13−15 val. III a. fojė Menų fakulteto  absolvento Nerijaus Kanišausko diplominio darbo – animacinio filmo „Graži diena“ (nominuoto kino apdovanojimams „Sidabrinė gervė“) ir audiovizualinio meno studijų programos studentų darbų peržiūra.

Informacija bibliotekoje tel. (8-41) 595 706.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą