2009 m. lapkričio 2 d.

Ar elektroninės knygos pakeis popierines?

Praėjusią savaitę Lietuvoje pasirodė Kindle2 elektroniniai knygų skaitytuvai, kurių kaina 259 JAV doleriai (su mokesčiais tai kainuoja maždaug 890 Lt.; pristatymo kaina Lietuvoje apie 49 Lt.). Prietaiso veikimo principas - mobilusis ryšys su Amazon knygynu ir galimybė per kelias minutes atsisiųsti reikiamą knygą. Beje, Kindle2 knygą gali perskaityti ir balsu. Lietuvoje atsisiuntimas mobiliuoju ryšiu kol kas neveikia, todėl knygą pirmiausia reikėtų atsisiųsti į savo kompiuterį ir per USB jungtį perkelti į skaitytuvą. Ar ši technologija išstums iš leidybos popierines knygas? Ar knygų skaitytuvai pakeis spausdintas knygas?

12 komentarų:

  1. Nemanau, kad "popierines" knygos gali pakeisti elektroninės.Pastarosios "naudingos" kai reikia greitai rasti informaciją, kai storai knygai kelionės lagamine nėra vietos...Klausytis patogu važiuojant, pvz.dviračiu ar...kasant kaime bulves ;) Bet pajusti skaitymo malonumą galima tik verčiant "tikros" knygos puslapius.
    Jolanta B.

    AtsakytiPanaikinti
  2. manau, kad mintis gera,bet popieroines knygos niekas nepakeis. Vartyti knygos puslapus toks didelis malonumas... Tai nespoksoti i ekrana.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pritariu daugelio nuomonei, kad elektroninės knygos nepakeis popierinių. el.knygos galbūt labiau tiem, kas mažai skaito, patogu ir greita, tačiau knygų mėgėjams manau popierinėm knygom niekas neprilygsta.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mano manymu, popierines knygas skaityti yra maloniau, aisku kai lauke salta ar sergi yra gerai,kai gali atsisiusti el.pastu. Taciau nemanau, kad jos pakeistu popierines.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man maloniau skaityti popierines knygas,nei elektronines. Aisku siandien elektronines knygos stumia i sali popierines, taciau manau zmones neleis to,kad isnyktu popierines knygos.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man taipogi maloniau skaityti popierines knygas nei elektronines. Bet "ateina" nauji laikai ir visko gali buti, kad elektronines knygos pakeis popierines. Nors man si ideja nera patraukli. Justina Ž

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dalį malonumo skaitant knygą suteikia vien jos kvapas, laikymas rankose. Mes perskaitome dalį knygos ir įsidedame skirtuką, kad kitą kartą žinotume kur baigėme, o elektroninės knygos visai kas kita. Visų pirma, skaitant kompiuteriu labai gadiname akis, manau, ir taip nemažai laiko kiekvienas praleidžiame prie kompiuterio: tai neišvengiama atliekant įvairias užduotis, ieškant informacijos ar ruošiant darbą, todėl papildomas laiko leidimas prie kompiuterio ypač nesveika. Skaitydami iš kompiuterio, jei jis nėra nešiojamas, mes negalime patogiai įsitaisyti ant sofos ar fotelio, tai dar vienas minusas. Gal būt elektroninės knygos turi ir pliusų, jos kompiuteryje neužima daug vietos, keliaudami mes tikrai nepaliekame nešiojamo kompiuterio namuose, tad nesunku panorėjus skaityti išsitraukti kompiuterį. Tai būtų mano nuomonė:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Manau, kad elektroninės knygos niekada nepakeis tikrosios knygos, nes kai turi rankoje knygą, verti jos puslapius, jauti knygos dvasią - tai yra didžiausias malonumas. O skaitant elektroninę knygą to niekada nepajusi, nors, žinomą, tai yra daug patogiau, nes nereikia laukti eilėje, kol žmogus grąžins knygą.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Popierines knygos nepakeiciamos, galbut elektronines yra patodesnes ir modernesnes, taciau man mieliau skaityti popierinias knygas. Pvz: senyvo amziaus zmones niekada nepripazins elektroniniu, nes jiems jos per sudetingos ir jie uzauge su popierinemis knygomis.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Manau, kad popierinių knygų tikrai nepakeis į elektronines, nes nebeliktų to malonumo, kuris jaučiasi skaitant popierinę knygą, liktų tik tuščias ir šaltas vaizdas kompiuterio ekrane.

    AtsakytiPanaikinti
  11. manau kad taip nes dauguma naudojasi elektroniniu pavidalo knygas ir taip yra patogiau negu knygas sklaidyti ir jas rinktis bibliotekoje

    AtsakytiPanaikinti
  12. Mano nuomone ši technologija labai puiki, tačiau aš vis dėlto rinkčiausi knygas bibliotekoje, man daug maloniau skaityti spausdintą knygą.

    AtsakytiPanaikinti