2012 m. vasario 20 d.

Dovanų programa "100 knygų apie šiuolaikinę Japoniją"



“Pasaulis yra viena šeima;visa žmonija yra broliai ir seserys.”–

Ryoichi Sasakawa (1899-1995), The Nippon Foundation įkūrėjas.


Privačiam Japonijos Nippono fondui (The Nippon Foundation), įsteigtam 1962 m. ir vykdančiam filantropinę veiklą, vadovauja p. Yohei Sasakawa, daugiau nei 20 metų inicijuojantis įvairiausius paramos projektus švietimo, sveikatos apsaugos, socialinėje, kultūros srityse. Pradžioje fondas dirbo laivininkystės ir jūrininkystės srityje, tačiau bėgant metams veikla plėtėsi. Šiandien The Nippon Foundation remia projektus, susijusius su švietimu, socialine apsauga ir visuomenės sveikata bei dirba daugiau nei 100 pasaulio šalių.Pagrindinis fondo tikslas – kurti taikią ir pasiturinčią visuomenę, kurioje būtų užtikrintos pagrindinės žmonių teisės.

Laikantis pagrindinio šūkio ir įgyvendinant savo tikslus, fondas gerbia kitų pasaulio tautų vertybes ir kultūrą, bet tuo pačiu stengiasi naikinti politinius, rasinius ir nacionalinius skirtumus.


2009 m. pavasarį The Nippon Foundation pradėjo įgyvendinti knygų dovanojimo projektą “100 knygų apie šiuolaikinę Japoniją”. Šio projekto tikslas – supažindinti pasaulio visuomenę su Japonijos gyvenimu, kultūra, literatūra, mokslu, ekonomika ir priminti svarbiausius istorijos įvykius. Siekiant atrinkti pačias geriausias knygas apie Japoniją, buvo sudarytas specialus komitetas, kuriame dirbo aukščiausios kvalifikacijos specialistai. Jie pripažino, kad buvo itin sunku nuspręsti, kurias knygas rekomenduoti skaitytojui, norinčiam geriau pažinti šiuolaikinę Japoniją. Po ilgų diskusijų buvo sudarytas knygų sąrašas ir pateiktas įvairių pasaulio šalių aukštųjų mokyklų bibliotekoms.


Ypač malonu pažymėti, kad tarp minėtų bibliotekų yra ir

Šiaulių universiteto biblioteka, kuriai fondas šiemet

padovanojo 53 leidinius.







2012 m. vasario 2 d.

Norite efektyvios paieškos?




...užeikite adresu Lietuvos virtuali biblioteka. Čia - paieška įvairiose duomenų bazėse vienu metu.
2011 m. pabaigoje atnaujintas Lietuvos virtualios bibliotekos portalas ,
kuriame galima vienu metu atlikti paiešką visų Lietuvos akademinių bibliotekų el. kataloguose, kitose lietuviškose duomenų bazėse ir iš karto surasti knygas, elektronines knygas, straipsnius, konferencijų pranešimus ir t.t. pagal temą ar autorių, pavadinimą ir kt.
Galima ieškoti daugelyje užsienio duomenų bazių vienu metu ir gauti visateksčius el. straipsnius. Šalia surastos informacijos aiškiai parašyta koks dokumentas (knyga, straipsnis, disertacija ir pan.), kur galima gauti (internete, kokioje bibliotekoje ir pan.). Galima prisiregistruoti ir užsakyti knygą internetu iš savo bibliotekos, parašyti komentarą, sukurti žymes, išsaugoti savo sąrašus, pažiūrėti kokias knygas turi pasiėmęs iš bibliotekos…

Lietuvos virtualioje bibliotekoje rasite informacinius išteklius, kurie suskirstyti į tris grupes:
Lietuvos akademinių ir mokslo institucijų bibliotekų ištekliai – 64 bibliotekų katalogų informacijos šaltiniai;
Prenumeruojamos duomenų bazės – prieiga prie 181 duomenų bazės, prenumeruojamos Lietuvos bibliotekų. Šios bazės suskirstytos į 31 išteklių, kurie pavadinti institucijų, prenumeruojančių duomenų bazes, vardais;
Kiti ištekliai: Primo Central katalogas, atviros prieigos duomenų bazės ir LIBIS suvestinis katalogas. Svarbu akcentuoti tai, kad Primo Central kataloge paieška vykdoma daug kartų greičiau, nei iš prenumeruojamų duomenų bazių.




Linkime efektyvios paieškos Lietuvos virtualioje bibliotekoje!