2011 m. rugpjūčio 31 d.

Interneto dienoraščių (blogų) diena!

blog1Blogas (trumpinys iš weblog) – interneto vartotojų žargonu kalbant yra interneto dienoraštis. 2005 metais Nir Ofir paskelbė rugpjūčio 31 d. interneto dienoraščių (blogų) diena. Šią dieną siekiama labiau suartinti visus asmenis, rašančius interneto dienoraščius (blogus). Kiekvienas asmuo, rašantis savo dienoraštį internete, skatinamas šią dieną išrinkti kitus 5 asmenis, kurių interneto dienoraščiais žavisi. Kad galėtumėt išrinkti pačius geriausius, turite labiau pasidomėti visais interneto dienoraščiais. Daugiau apie šią tarptautinę akciją rašoma blogday.org.

O kokius tinklaraščius skaitote Jūs ? Galbūt tarp jų yra įdomių tinklaraščių apie knygas, bibliotekininkus ar bibliotekas?

Kviečiame rašyti komentaruose!

http://blogas.kvb.lt/

2011 m. rugpjūčio 17 d.

Lyderiu gali tapti kiekvienas!


Organizacijos, kaip ir skirtingos pasaulio šalys, turi savitas kultūras.

Antropologų teigimu, kultūra yra papročiai ir ritualai, kuriuos susiklosto visuomenėje kūrimosi laikotarpiu.
Kultūra prasideda nuo lyderio.Lyderis ir lyderystė atlieka pagrindinį vaidmenį kuriant ir palaikant organizacijos kultūrą. Tai geriausiai galima suprasti vadovaujantis evoliuciniu požiūriu. Lyderis turi savo viziją, vertybes, nuostatas, prielaidas dėl to, ką ir kaip jis nori pasiekti. Šiuos dalykus jis perduoda grupės nariams (įkvepia, motyvuoja, uždega ar priverčia) arba pasirenka tuos žmones (pasekėjus), kurie yra panašūs į jį ir jam pritaria.

Šis veiksmas savaime nesukuria kultūros – atsiranda tik pasekėjų paklusimas lyderiui. Tik tuomet, kai lyderio nuostatos ir elgesys veda į sėkmę – t. y. grupė pasiekia tikslą ir grupės nariai būna patenkinti santykiais vieni su kitais – lyderio vertybės bus pripažintos, priimtos ir įdiegtos.


Neseniai tapote vadovu?
Nežinote, kaip bendrauti su žiniasklaida,
kurti teigiamą organizacijos įvaizdį,
laikytis tarpusavio bendravimo protokolinių reikalavimų,
organizuoti renginius ir t. t.?
Tuomet „Organizacijos lyderio kišeninis vadovas„ kaip tik Jums...


Ši D.Karnegio knyga parodo, kaip lengva ir paprasta išpuoselėti lyderiavimo talentą, kuris daugumai žmonių yra įgimtas. Čia, remiantis garsiausių pasaulio lyderių pavyzdžiais ir patarimais, pateikiamos strategijos, padėsiančios įvertinti savo stipriąsias puses, įgyti pasitikėjimo savimi, tapti tikru komandos žaidėju, išlaikyti pusiausvyrą tarp darbo ir poilsio bei pasiekti savo tikslus.


"Pritaikę mano pateiktus lyderiavimo principus, jūs pasieksite nepaprastų rezultatų, padėsite savo organizacijoms pakilti į aukštesnį profesionalumo lygį, pelnysite klientų lojalumą. Taip pat pasikeis jūsų asmeninis gyvenimas ir įvaizdis"-sako Robin Sharma.

Ši Carl D.Glickman knyga yra išversta į lietuvių kalbą ir išleista įgyvendinant projektą "Lyderių laikas".Knygoje pristatomas vienas iš galimų praktinių požiūrių į mokyklų vadovų vaidmenį gerinant mokymą ir mokymąsi.Tikimasi, kad knygoje pateikta informacija bei idėjos bus naudingos gerinant švietimo kokybę bei skatins lyderių augimą.

Alma_Harris_foto



Knygoje Alma Harris „Pasidalytoji lyderystė mokykloje. Ateities lyderių ugdymas“ aprašoma, kaip pasidalytoji lyderystė praktiškai įgyvendinama mokyklose. Knygoje daugiausia dėmesio skiriama ieškant atsakymo į klausimus, kodėl, kaip ir ką reikia daryti. Teigiama, kad mokyklose jau dirba naujų švietimo sistemos lyderių. Tad pagrindiniu iššūkiu tampa šių lyderių ugdymas ir maksimalus kolektyvinių gebėjimų išnaudojimas siekiant teigiamų pokyčių.

Skaitykite ir tobulėkite mūsų bibliotekoje!