2012 m. gegužės 21 d.

"Mano ateities biblioteka"



Kaip turi atrodyti šiuolaikiška biblioteka? Ar tai galėtų būti Saulėtekio studentų miestelyje iškilęs vienas moderniausių ir įdomiausių pastatų Vilniuje, savo provokuojančia išraiška prilygstantis Zahos Hadid projektuotam Guggenheimo muziejui?

Skirtumas tik toks, kad Z.Hadid projektas liko popieriuje, o „Paleko ARCHstudijos” suprojektuota Vilniaus universiteto biblioteka – VU
Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras (MKIC) jau pabaigtas statyti.

 
621 lankytoją išsyk galėsianti priimti šiuolaikiška biblioteka bus viena didžiausių Baltijos šalyse. Jos statytoja „YIT Kausta” teigia, kad šis centras – išties didelis laimėjimas šalies statybų rinkoje.


„Džiaugiamės, kad galėjome prisidėti prie tokio šaliai svarbaus objekto atsiradimo. Mums šis centras reikšmingas jau vien išskirtinės architektūros požiūriu, tačiau mokslo visuomenei jis turėtų tapti pagrindiniu traukos objektu”, – sakė bendrovės „YIT Kausta” generalinis direktorius Kęstutis Vanagas. Tokio dydžio ir paskirties pastatas Lietuvoje – pirmas.


Pastato plotas – beveik 14 tūkst. kvadratinių metrų. 2,7 tūkst. kvadratinių metrų ploto saugyklose turėtų tilpti apie 1,8 milijono knygų.
Plačiau..... 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą