2016 m. spalio 14 d.

Stažuotė dr. J. Šliūpo archyve Burlingame, Kalifornijoje (5)


Dalinamės vyresniosios bibliotekininkės Astos Katiliūtės, šiuo metu esančios stažuotėje dr. Jono Šliūpo archyve, laisvalaikio įspūdžiais.

San Mateo Adult School International Day 2016 


Vytautas nuvežė mane į anglų kalbos pamokas, kurios vyksta San Bruno babtistų bažnyčios patalpose. Ten susipažinau su kitais mokiniais: ruse, meksikiete, kine, gruzine, azijiete ir kt. Dėstytoja vardu Liza, pakvietė mane atvykti į Tarptautinę suaugusiųjų mokyklos fiestą, kuri yra rengiama jau daug metų. San Meteo suaugusiųjų mokykloje vyko įvairių šalių pasirodymai. Buvo pristatomi įvairūs nacionaliniai patiekalai ar suvenyrai. Taip pat buvo pristatomi ir šokiai. Iš šokių įspūdį paliko kinų šokėja, kuri rodė įvairius kūno „išsilankstymus“. Kūno lankstumas – nėra lengva užduotis, tačiau ji lankstėsi be priekaištų. Likau tikrai sužavėta. Tikėjausi, kad brazilai kokį įdomesnį šokį parodys, nes gi, šiais 2016 metais vyks Olimpinės žaidynės Brazilijoje. Galvojau audringai pristatys savo šalį, tačiau teko nusivilti jų pasirodymu. 
Pasirodymo gale prisistatė ir JAV atstovai; tai buvo tos mokyklos dėstytojai. Pasirodymas taip pat nebuvo labai įspūdingas.

Vakarienė Millbrae Rotary klube
                                                                                                                                                         
Kai birželio 23 d. vakare lietuviai šventė Joninių išvakares, tai tą vakarą Vytautas vedėsi mane į Millbrae Rotary klubo (kuriam jis priklauso) metų pabaigtuves. Millbrae Rotary klube yra 23 nariai. Su dauguma iš jų Vytautas mane supažindino.

 Buvo pristatomi senieji 2015-2016 m. klubo nariai bei valdyba ir naujoji 2016-2017 m. valdyba. Buvo įteikiami apdovanojimai ir sveikinami naujai išrinkti vadovai. Vytautas taip pat gavo apdovanojimą.

Nuotrauka kairėje apačioje: aš, Robert G. Gottschalk (naujasis klubo prezidentas), Vytautas Šliūpas. 
 Nuotrauka dešinėje: Candy Tsang, Marciana O'halloran (2010 m. lankėsi Šiauliuose), aš.


Surašė: 
Asta Katiliūtė 
Burlingame, Kalifornija, JAV 
Autorės nuotraukos. 

(Tęsinys spalio 28 d.)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą