2015 m. rugpjūčio 27 d.

Kviečia elektroninė „Vyturio“ biblioteka



 Seniausia Lietuvoje specializuota vaikų ir jaunimo literatūros leidykla „Vyturys“, kuriam laikui dingusi iš kultūros lauko, atgimsta, šį kartą – elektroninėje erdvėje. Nors elektroninė leidyba Lietuvoje žengia tik pirmuosius žingsnius, „Vyturio“ vadovas, vertėjas, vaikų ir jaunimo literatūros entuziastas Arūnas Šileris įsitikinęs: „Pasaulis nestovi vietoje, tad elektroninėje erdvėje atgimstanti „Vyturio“ leidykla leis greitai ir lengvai pasiekti geriausias knygas. Noriu padėti vaikams pamilti knygas ir pasikloti tvirtus vertybinius pamatus ateičiai.“
Naujosios virtualios bibliotekos siekis – užpildyti lietuviškų elektroninių knygų vakuumą, kuris ir lemia menką e. knygų skaitomumą šalyje. Šiuo metu jau per 100 rinktinių e. knygų po savo sparnu glaudžiantis „Vyturys“ bibliotekos lentynas pildo itin kruopščiai – kiekvieną kūrinį atrenka vaikų bei jaunimo literatūros ekspertai ir patys vaikai. Šį rudenį biblioteka turėtų padidėti iki 300 kūrinių.
Pokalbis
su „Vyturio“ leidyklos vadovu Arūnu ŠILERIU apie elektroninės knygos privalumus, jos specifiką bei iššūkius, su kuriais tenka susidurti skaitmeninant grožinę literatūrą.