2012 m. balandžio 20 d.

Pasaulinė knygų naktis 2012


Jau visai greitai, balandžio 23 dieną, įvyks fantastiškas renginys knygų mylėtojams - "World book night 2012". Naktis, kuomet daugybė žmonių dalijasi skaitymo džiaugsmu. Iki šventės, savanoriai surenka apie milijoną knygų, daugiau nei pusė jų atitenka įvairioms ligoninėms, kalėjimams, globos namams. Kita pusė išdalijama bendruomenės nariams. Gaila, kad ši šventė rengiama tik Amerikoje, Anglijoje, Airijoje ir Vokietijoje. Ji turėtų būti pasaulinė, kaip skelbia pats pavadinimas!
Kodėl pasirinkta būtent balandžio 23 diena? Nes šią dieną gimė ir mirė garsus rašytojas V. Šekspyras, be to, tai ir ispanų rašytojo M. Servanteso mirties diena.
Tikriausiai Jums įdomu, ką tokią naktį veikiama? Pirmiausiai sudaromas 30 knygų sąrašas. Į sąrašą patenka net bet kokios knygos, tam yra sudaryta netgi komisija. Vėliau, galybė knygų kopijų išdalinama savanoriams, kurie turi šį džiaugsmą skleisti kitiems.
Kelias dienas įvairiuose miestuose, aikštėse, bibliotekose, knygynuose vyksta įvairiausi renginiai. Knygas viešai skaito žymūs rašytojai, aktoriai ir net miesto merai. Čia galite pažiūrėti filmuką iš praeitų metų knygų nakties renginio.

Gera ta knyga, kurią atveri iš anksto mėgaudamasis ir užveri praturtėjęs.
(E. B. Olkotas)


Parengta pagal tinklaraščius :
Rock&roll bibliotekininkas (http://bukbibliotekininkas.blogspot.com/)

ir " Aš skaitau"

2 komentarai:

  1. O, pasirodo skirtingose šalyse, skirtingas knygų kiekis sąraše būna.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ...ir netgi sąrašai skirtingi...
      30 knygų sąrašas "The Books 2012": http://www.us.worldbooknight.org/wbn2012-the-books/see-all-30-books
      25 knygų sąrašas "The Books 2012": http://www.worldbooknight.org/about-world-book-night/wbn-2012/the-books
      O mes skaitykime viską, ir ne tik naktį.. :)

      Panaikinti