2011 m. lapkričio 25 d.

Su knyga prieš stresą.


Vieni giliai kvėpuoja, kiti eina plaukioti į baseiną, o treti nuo streso gelbėjasi, užsikraudami darbų.

Tačiau veiksmingesnis nei pasivaikščiojimas ar muzikos pasirodė besąs... knygos skaitymas! Jau po 6 minučių skaitymo stresas sumažėja dviem trečdaliais, praneša Medicinform.net.

Britų mokslininkai, o tiksliau - specialistai iš Sasekso universiteto atliko eksperimentą, kuriuo tyrė įvairiausius kovos su stresu būdus.

Taigi rezultatai: knygų skaitymas sumažina stresą 68 proc. jau po 6 minučių skaitymo žmogaus pulsas susinormalizuoja, atsipalaiduoja raumenys.

Neprastai stresą šalina ir muzikos klausymasis - 61 proc. Puodelis arbatos ar kavos streso rodiklius sumažina 54 proc., o pasivaikščiojimas - 42 proc. Blogiausiai stresą mažina vaizdo žaidimai - tik 21 proc.

Jei galvojate, kad tiek informacijos mažai- skaitykite knygas mūsų bibliotekoje.


Thomas Prünte. „SU STRESU GALIMA SUTARTI“(2007m.)
Iš vokiečių kalbos vertė Zita Danelienė

Thomas Prünte gimė 1958 m. Vokietijoje. Studijavo Hamburgo universitete psichologiją ir yra diplomuotas psichologas-psichoterapeutas. Jau penkiolika metų dirba darbuotojų seminarų vadovu. Jo seminaruose analizuojama, kaip įveikti stresą darbe ir asmeniniame gyvenime.

Autorius parašė neįprastą knygą apie antistresą. Joje nerasite sausos teorijos, perspėjimų arba tėviškų pamokymų. Prünte rado daug geresnį metodą. Jis aprašo pagrįstus ir seminaruose bei mokymuose išbandytus streso įveikimo būdus. Knygoje yra daug humoro, gyvenimiškų pavyzdžių, anekdotų. Čia svarstoma, kaip būtų galima rasti išeitį iš vienos ar kitos nemalonios situacijos.

*************

Bodo Schafer . "GEROVĖ BE STRESO" (2010m.)

Ar tinkamai investuojate savo pinigus? Ar jūsų pinigai dirba taip pat be atvangos kaip ir jūs? Visame pasaulyje žinomas finansų konsultantas Bodo Šeferis atskleis, kaip padidinti kapitalą ir vos per kelerius metus sulaukti solidžios investicinės grąžos. Ši knyga parašyta tam, kad išmoktumėte be streso investuoti - sugaištumėte ne daugiau kaip dvi valandas per mėnesį ir jums gerai sektųsi.
viską apie pinigines investicijas nuo nekilnojamojo turto iki investicinių fondų; kada tinkamas metas pirkti, o kada p
arduoti; kokios investicijos tinkamiausios jums; kaip pasiekti finansinę laisvę ir gyventi iš palūkanų. Specialus testas padės nustatyti jūsų, kaip investuotojo, tipą. Taip pat rasite planą, kaip savo pinigus padalyti į skirtingas investicijas. Štai populiari Bodo Schäferio laimėjimų formulė: kuo didesnės palūkanos be rizikos per kuo trumpesnį laikotarpį.

*************

Barbara Kleber
"LAIKO VADYBA MOTERIMS: organizuota ir be streso diena" (2008m)



Daugiau laiko esminiams dalykams
Ar retkarčiais netrokštate, kad para turėtų daugiau nei 24 valandas? Aktyvioms moterims pažįstama problema, kad diena visuomet yra per trumpa,norint atlikti visas susikaupusias užduotis. Be to, norėtųsi ir sau ištaikyti laisvą valandėlę. Nuo laiko vadybos į geresnį vadovavimą sau tai Barbaros Kleber devizas. Sėkmingai dirbanti dėstytoja parengė Jums strategijas, padėsiančias sukoordinuoti savo terminus, užduotis bei projektus taip, kad dar liktų ir pakankamai laisvalaikio bei laiko tobulintis. Nesudėtingi Barbaros Kleber laiko taupymo triukai padės žengti į priekį!


************

F.Luskin ir K.R.Pelletier."ATSIKRATYK STRESO VISIEMS LAIKAMS" (2007m)

Kiekvieną dieną darbe ir namuose patiriame stresą, kuris kenkia tarpusavio santykiams ir darbui. Kaip sumažinti stresą ir jo visiškai išvengti? Knygos autoriai atskleidžia dešimt moksliškai patvirtintų gyvensenos įgūdžių, kurie padės atsikratyti nerimo ir blogos emocinės savijautos. Tai praktiška ir patogi programa, kaip įveikti stresą visiems laikams.
Dešimt moksliškai pagrįstų gyvensenos įgūdžių, garantuojančių gerą sveikatą ir laimę.



Šypsena sukuria laimės pojūtį. Mes šypsomės visada, kai jaučiamės laimingi. Šypsotis sveika.
Pasak mokslininkų, šypsena mažina streso hormonų koncentraciją,
aktyvina širdies ir kraujotakos darbą.


Šypsokimės kartu:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą