2011 m. spalio 5 d.

Mes už savanorystę



Savanoriškos veiklos sostinių projekto tikslai – populiarinti savanorišką veiklą Lietuvos regionuose, skatinti burtis vietos savanorių bendruomenes ir kartu įgyvendinti kylančias iniciatyvas, atkreipti vietos valdžios institucijų ir verslo atstovų dėmesį į savanorystės idėjas.

Savanoriškos veiklos sostinių konkursą organizuoja Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT), kuri yra didžiausių nevyriausybinių jaunimo organizacijų Lietuvoje sąjunga, vienijanti daugiau nei 200 000 jaunų žmonių. Organizacijos tikslas – kelti jaunimo organizacijų kompetenciją ir atstovauti jaunimo organizacijų ir jaunimo interesams bendradarbiaujant su Lietuvos valdžios institucijomis, kitais visuomeninio sektoriaus veikėjais.

Per visą Lietuvą keliavusi savanoriškos veiklos estafetė pasiekė finišo tiesiąją – Šiauliai yra paskutinė Savanoriškos veiklos sostinės konkurso Lietuvoje stotelė, spalio mėnesį perėmusi garbingą titulą iš Palangos. Saulės miestas pasirengęs įgyvendinti ne vieną prasmingą Šiaulių bendruomenės narių siūlomą idėją ir tuo pačiu stiprinti savanorystės, kaip profesionalios ir atsakingos veiklos, idėją.


Šiaulių universitetas puoselėja atsakomybę, bendruomeniškumą – kaip vienas iš svarbiausių vertybių, kurios ir yra savanorystės pamatas.

Spalio 12 d. 15.30 val. Šiaulių universiteto bibliotekoje (205a.) vyks renginys, skirtas savanorystei.

Tapk savanoriu Lietuvoje ir visame pasaulyje !


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą