2011 m. spalio 18 d.

Bibliotekininkystės publikacijas - į E-LIS talpyklą!


Nacionalinė biblioteka tapo atvirosios prieigos saugyklos E-LIS Lietuvos nacionaline redaktore. Ji atsakinga už Lietuvoje parengtų mokslinių dokumentų įkėlimą į E-LIS ir informacijos apie šią saugyklą sklaidą Lietuvoje. Nacionalinė biblioteka įsipareigojo informuoti ir skatinti Lietuvos mokslininkus, tyrėjus, bibliotekininkystės ir informacijos specialistus bei praktikus įkelti savo parengtus mokslo darbus į nemokamą teminę E-LIS saugyklą.

E-LIS (http://eprints.rclis.org/) – tai nepelno siekianti didžiausia tarptautinė bibliotekininkystės ir informacijos mokslo dokumentų talpykla. E-LIS talpykloje yra daugiau kaip 12 tūkst. mokslo darbų iš 96 pasaulio valstybių. Į E-LIS talpyklą galima kelti ir lietuvių kalba publikuotus ir nepublikuotus bibliotekininkystės ir informacijos mokslo darbus. E-LIS talpyklos tikslas yra archyvuoti ir saugoti viso pasaulio bibliotekininkystės ir informacijos mokslo darbus elektroniniu būdu vienoje vietoje.

Kviečiame visus bibliotekininkystės, informacijos mokslų ir informacinių technologijų specialistus susipažinti su atvirosios prieigos saugykla E-LIS ir skelbti joje savo darbus! Tai:
galimybė nemokamai viešinti savo darbus tarptautiniu mastu;

ilgalaikis ir patikimas mokslinių publikacijų išsaugojimas;

atvira ir nemokama prieiga prie visų saugyklos dokumentų.



Susidomėję ir norintys sužinoti daugiau informacijos, kreipkitės el. paštu į Nacionalinės bibliotekos atstoves
Agnę Daujotaitę
a.daujotaite@lnb.lt arba Laurą Šimkutę l.simkute@lnb.lt.

Parengta pagal LNB ir Rock&roll bibliotekininkas informaciją.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą