2011 m. spalio 21 d.

IX-asis Baltijos bibliotekininkų kongresas


Besivystančios technologijos ir besikeičianti tinklaveikos visuomenė bibliotekoms pažeria vis naujų iššūkių. Bibliotekininkai juos priima. Tai skatina mūsų kūrybiškumą ir novatoriškumą. Kiekvienoje šalyje vykstantys ir panašūs, ir skirtingi procesai rodo bibliotekų veiklos įvairovę ir vyraujančias tendencijas, rašoma kvietime į šių metų spalio 16-18 d. Trakuose, konferencijų ir laisvalaikio centre ,,Margis“ vykusį 9-ąjį Baltijos bibliotekininkų kongresą „Skaitymas skaitmeniniame amžiuje: naujos partnerystės ir paslaugos“(Reading in Digital Age: New Partnerships and Services).

Baltijos šalių bibliotekininkų kongresai vyksta kas ketveri metai vienoje iš Pabaltijo šalių. Pirmieji trys vyko dar prieš II pasaulinį karą – 1930 m. Rygoje, 1935 m. Taline ir 1938 m. Kaune. Sovietinės okupacijos metais nebuvo galimybės organizuoti kongresų, tačiau, Baltijos šalims atgavus nepriklausomybę, ši tradicija tęsiama ir toliau trys draugijos rengia Baltijos bibliotekininkų kongresus. Ketvirtasis kongresas vyko Rygoje (1991 m.), Penktasis - Taline (1996 m.), Šeštasis - Vilniuje (2001 m.).

Šio kongreso organizatoriai – Lietuvos bibliotekininkų draugija (
LBD) pakvietė Baltijos šalių kolegas aptarti bibliotekų veiklos įvairovę ir vyraujančias skaitymo tendencijas šiuolaikiniame skaitmenizacijos amžiuje.Kongreso šeimininkai ir svečiai iš Latvijos, Estijos, JAV, Suomijos savo pranešimuose pristatė skaitymo skatinimo programas vykdomas jų šalių bibliotekose.

Mūsų bibliotekai kongrese atstovavo Daiva S. ir Rasa
(ieškokite bendroje nuotraukoje)




Plačiau apie kongresą: Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Retų knygų ir rankraščių skyriaus, Rock&roll bibliotekininkas ,LBD tinklaraščiuose

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą