2011 m. gegužės 12 d.

„Būk savanoris – keisk pasaulį“






2011-ieji, Europos Sąjungos paskelbti savanoriškos veiklos metais, jau įžengė į antrąjį ketvirtį. Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“paskelbė tyrimo apie Lietuvos visuomenės nuostatas savanoriškos veiklos atžvilgiu, atlikto Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje užsakymu, rezultatus.„Vilmorus“ tyrimo duomenimis 78 proc. lietuvių žino, kas yra savanoriška veikla, tačiau ja užsiima ar kada nors užsiėmė tik mažiau nei kas dešimtas suaugęs šalies gyventojas,tuo tarpu Vakarų Europoje savanoriškai veiklai laiko skiria daugiau kaip penktadalis suaugusių asmenų.

"Euroblogo" / www.euroblogas.lt / iniciatyvinės grupės atlikta apklausa mūsų šalyje parodė, jog daugiau nei pusė apklaustųjų nežino, kur kreiptis norint savanoriauti. Vis dėlto, savanorystę būtina skatinti, nes tai mainymasis geromis emocijomis bei reikalingais darbais. Savanorystę reikia skatinti dar ir todėl, kad sustiprintume mūsų tautos pilietiškumą. Juk tas, kuris be jokios naudos sau tiesia pagalbos ranką kitam, piliečio vardo vertas kur kas labiau nei vien savanaudiškomis gyvenimo tiesomis besivadovaujantis žmogus.

Lietuvoje sukurta ne viena interneto svetainė, skirta savanoriškai veiklai, kur galima sužinoti apie savanorystę sužinoti daugiau ir išsirinkti labiausiai patinkančią sritį.

Tinklalapio savanoriaujam.lt idėja gimė vienos diskusijos metu, kuomet nepavyko internete aptikti portalo, kuriame būtų sutelkta visa informacija apie savanorystę, savanorius, organizacijas, jų jau padarytus ir šiuo metu atliekamus gerus ir visuomenei itin svarbius darbus.Noras informuoti ir paskatinti žmones savanoriauti yra pagrindinės priežastys, paskatinusios sukurti šį interneto tinklalapį.

„Kultūros savanorių“ / kulturossavanoriai.lt / misija - vienijant kultūrinius savanorius ir skatinant kultūrinę savanorystę, kurti naujas kultūrines tradicijas.
„Kultūros savanoriai“ padeda kiek gali įvairiausiuose meno, kultūriniuose renginiuose ir su didžiausiu malonumu bendradarbiauja su naujais partneriais, ieško naujų susivienijimo draugų.

Portalo www.cv.lt/savanoryste duomenų bazėje yra užsiregistravusios 149 savanorių organizacijos ir užpildyta kone 1.200 savanorių anketų. Nuo šiol atnaujintoje skiltyje apie savanorystę bus dar daugiau informacijos, o organizacijoms rasti savanorių rankų – paprasčiau. "Jei esate savanoris ir ieškote darbo, apie tai, kad užsiimate savanoryste, pravartu nurodyti gyvenimo aprašyme, nes tai padidina galimybes būti pastebėtiems ir pakviestiems pokalbiui dėl darbo."

Svetainė www.buk-savanoriu.lt skirta visiems geros valios žmonėms, kurie nori ir gali dalį laiko, energijos, žinių, gabumų skirti visuomeniniams tikslams, o taip pat organizacijoms, kurios norėtų pasikviesti savanorius pagalbininkus.
Šioje svetainėje galite:
sužinoti apie naujausius savanorystės pasiūlymus;
rasti savanorį;
dalintis informacija apie savanorišką veiklą.

SAVANORIŲ CENTRO / www.savanoris.lt / veikla yra labai įvairiapusiška: koordinacinė, socialinė, kultūrinė, švietėjiška, pilietinė, kuri apima visas amžiaus grupes, nepriklausomai nuo lyties, tautybės, sveikatos, religinių bei politinių įsitikinimų.
SAVANORIŲ CENTRAS veikia nacionaliniu lygiu ir siekia turėti organizacijų - partnerių visoje Lietuvoje.

"Mums pakeliui"
- tai himnas, skirtas savanoriams ir kviečiantis jais tapti.

Himną atlieka kompozitorius bei atlikėjas Raigardas Tautkus ir jo vadovaujamas Kauno šampaninis choras.

„Būk savanoris – keisk pasaulį“



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą