2011 m. gegužės 25 d.

Atrask Lietuvą keliaudamas!



Atostogos - kelionių ir naujų įspūdžių metas. Kur galima keliauti Lietuvoje? Ką pamatyti? Dažnai taip jau būna, kad pravažiuojame gražiausius Lietuvos kampelius to net nežinodami.

Lietuvos dvarai yra neatskiriama mūsų valstybės dalis. Jų sienos, tai ne tik architektūros paveldas, lipdiniai ir freskos – ne tik užjūrio meistrų šedevrai, parkai – ne tik vien galingų medžių pavėsis ir reti atvežtiniai augalai. Dvarai – tai Lietuvos kultūros lopšiai, kuriuose užaugo, mokėsi, dirbo šviesiausi Lietuvos žmonės, garbingų ir senų giminių palikuonys, tai Vakarų Europos kultūros, mokslo ir technikos naujovių kelias į Lietuvą, tai puikios bibliotekos ir meno kolekcijos. Dvarai kartu su valstybe kentėjo nuo karų, epidemijų, ligų, priešų ir vidaus nesantaikos, todėl jų likimai labai skirtingi ir įdomūs.
Knyga „153 įdomiausi Lietuvos dvarai“ yra trečioji populiarios iliustruotų žinynų serijos „153 įdomiausi...“ leidinys, skirtas pažinčiai su įdomiausiais ir vertingiausiais dvarais, kurie sudaro vieną seniausių statinių grupių Lietuvoje. Dvarų aprašymus rengė 60 autorių – istorikų, muziejininkų, paminklosaugininkų ar krašto šviesuolių, knygoje pateikta daugiau kaip 800 istorinių ir dabarties nuotraukų bei įvairių iliustracijų. Tai knyga, kuri gali pakeisti Jūsų požiūrį į dvarus...

Leidyklos direktorės Danguolės Kandrotienės manymu, dvarai panašūs į knygas – kiekvienas iš jų pasiima tiek, kiek moka, gali ir turi žinių įskaityti tarp eilučių. Kuo daugiau turėsite žinių apie dvarą valdžiusius žmones, pastatų architektūrą ir panašiai, tuo įdomesnė bus ir pati kelionė. Į knygą „153 įdomiausi Lietuvos dvarai“ įtraukti tik tie dvarai, kurie yra vertingi, įdomūs, privažiuojami ir kuriuos galima apžiūrėti bent jau iš išorės.

Į knygą įtraukti Šiaulių Didžiadvario(Zubovų dvaras)(p.242),Bubių(p.237),
Kurtuvėnų(p.256),Varputėnų(p.294), Paežerių(p.258), Gruzdžių(p.246), Naisių(p.76) dvarai.

„153 įdomiausi Lietuvos dvarai“ aprašomų dvarų sąrašą rasite ne tik knygoje, bet ir leidyklos svetainėje .

Smagu, kad iki vasaros dar yra laiko, nes reikia dar tiek visko perskaityti. Jei jūs domitės ir kitais Lietuvos lankytinais objektais, užeikite į mūsų biblioteką ,pavartykite ir kitą leidyklos ,,Terra Publica“ ,,153 įdomiausi...“ serijos knygą –

,,153 įdomiausi Lietuvos miesteliai“.


Saugių, smagių kelionių ir gero skaitymo!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą