2011 m. vasario 3 d.

Vertingiausi prekiniai ženklai 2010 m.





Stiprus prekinis ženklas (angl. brand) ne tik padeda įmonei gauti didesnes pajamas ir pelną, bet ir įgyti didesnį konkurencinį pranašumą prieš kitas įmones, taikyti didesnę savo prekių nei rinkos kainą, sumažina patekimo į kitų šalių rinkas kaštus, sumažina verslo riziką, leidžia pritraukti kvalifikuotų ir talentingų darbuotojų bei suteikia kompanijai daug kitų pranašumų. Prekės ženklo vertinimas gan sudėtingas ir reikalaujantis gilių žinių procesas. Pasaulyje yra nemažai bendrovių vertinančių prekinius ženklus, tačiau viena patikimiausių ir populiariausių – Brand Finance. Būtent jos duomenimis sudarytas šis Top 10.

Pasaulinė prekinio ženklo konsultacinė kompanija „Interbrand“skelbia vertingiausių prekių ženklų Top 100

Europos prekės ženklų
vertės tyrime "eurobrand2010", kurį pristato Vienoje įsikūręs Europos prekės ženklų institutas, išnagrinėta daugiau kaip 3 000 prekės ženklų 24 šalyse ir 16 pramonės sektorių.

Tyrimą atliko Europos prekės ženklų institutas. Nepriklausomi Europos prekės ženklų vertinimo ekspertai – daugiau kaip 14 metų patirtis atliekant įmonių ir organizacijų, turinčių nuo 10 iki 100 tūkst. darbuotojų ir bendrą turtą nuo 1 mln. iki 500 mlrd. eurų, analizę ir vertinimus, rengiant jų strategiją ir formuojant į prekės ženklą orientuotas struktūras.Vertingiausi Europos prekės ženklai: LVMH ,“Nokia” , “Vodafone”


Kas tai- prekės ženklas ?

Ką gali prekinis ženklas ?

Mūsų universiteto bibliotekoje taip pat galite rasti leidinių apie prekių ženklus.

Informacijos apie prekių ženklų apsaugą ieškokite bibliotekos Normatyvinių dokumentų ir patentų skyriuje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą