2010 m. lapkričio 17 d.

Užeikite į Menų skaityklą !



Gavome nuostabią knygą -


,,NIDA. BRüCKE. Ekspresionistinės tapybos plenerų antologija".

Sudarytojas Saulius Kruopis

- Likimo dovanotas kelias man prasidėjo Šiauliuose - sako Saulius Kruopis .Jis save įvardija dailininku ir fotomenininku, bet tuo pačiu yra labai daugialypė asmenybė ir įvairaus profilio menininkas. Saulius Kruopis - ne tik Lietuvoje žinomas ir dėl to, kad 2005 metais Karaliaučiaus įkūrimo 750-mečiui sukūrė šio miesto sunaikinto senamiesčio maketą, ir dėl to, kad jau penkiolika metų Nidoje organizuoja dailininkų plenerus - tęsia šimtametę tradiciją, ir dėl to, kad jis beveik visą gyvenimą domisi Rytų filosofija...



"Šiame leidinyje skaitytojas galės susipažinti su visa 15 metų tapybos plenerų kronika, bei su 92 - jomis tapybos parodomis, surengtomis Lietuvoje ir užsienyje.
Ši išsami ir gausiai iliustruota knyga-tai kartu ir metraštis, supažindinantis su istorine Nidos menininkų kolonija, tęsiamomis tradicijomis bei šiuolaikine tapyba Nidos tematika....Tikiuosi, kad ši knyga praturtins mūsų žinias, praskaidrins mintis ir išlaisvins vaizduotę".- sako Neringos miesto meras Vygandas Giedraitis knygos pratarmėje.


Tai didžiulė, 600 puslapių apimties, 5 dalių knyga su trimis tūkstančiais iliustracijų: ekspresionizmo klasikų ir Nidos plenerų dalyvių kūrinių reprodukcijomis, ikonografine medžiaga, archyviniais XX a. pradžios atvirukais, plenerų dokumentika. Kiekviena knygos dalis – išsami, gausiai iliustruota tam tikros temos analizė, kartu – šiltas žvilgsnis į Nidą, jos istoriją, gamtą, žmones- rašoma dailėraštyje "Literatūra ir menas".

Šaltais rudens vakarai sušilkime vartydami Nidos plenero kronikas.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą