2010 m. lapkričio 9 d.

Tradicinė Šiaurės šalių bibliotekų savaitė - vėl Lietuvoje

Tryliktus metus iš eilės Lietuvos bibliotekos kviečia susiburti į tradicinę šviesos ir knygos šventę – Šiaurės šalių bibliotekų savaitę. Lapkričio 8 – 14 d. bibliotekos abipus Baltijos jūros pakvies suaugusius ir vaikus į renginius, kurie šiais metais skirti temai "MAGIŠKOJI ŠIAURĖ"

Pagrindinė Šiaurės šalių bibliotekų savaitės idėja – populiarinti literatūrą ir knygų skaitymą, skatinti savišvietą, organizuojant kultūros renginius bibliotekose pasiūlyta bendra tema.

Mūsų universiteto bibliotekoje galite paskaityti šias Šiaurės šalių autorių naujai išleistas knygas:

Stieg Larsson trilogija"Millennium", anot kritikų kaip narkotikai: žmonės, atsiverčiantys šias knygas, turi būti įspėti!Knyga "Mergina, kuri žaidė su ugnim"(2010m.)tai antroji trilogijos dalis. http://www.manoknyga.lt/knyga/mergina-kuri-zaide-su-ugnimi.html

Suomių rašytojos Karin Alvtegen knygos, nuolat pelnančios apdovanojimus, yra verčiamos į įvairias pasaulio kalbas ir ruošiamos ekranizacijoms."Kaltė"(2009m.), tai viena iš keturių,lietuvių kalba išleistų,autorės kūrinių.
http://www.manoknyga.lt/knyga/kalte.html

Finno Skårderudo – garsaus norvegų psichiatro, kultūrologo, kino kritiko naujai išleista knyga "Nerimas: klajonės po modernųjį Aš"(2010m.).
http://www.manoknyga.lt/knyga/nerimas-klajones-po-modernuji-as.html

Pirmą kartą išversta iš senosios islandų kalbos, "Poetinė Eda" lietuvių skaitytojui pristatoma kartu su moksliniu įvadu, paremtu naujausiais germanistikos tyrinėjimais.
http://www.manoknyga.lt/knyga/poetine-eda.html


Danų rašytojas Peteris Høegas (g. 1957), kadaise šokėjas, jūreivis, aktorius, alpinistas ir fechtuotojas, o dabar vadinamas danų literatūros kometa, su romanu "Panelės Smilos sniego jausmas" apkeliavo visą pasaulį.Meistriška, intriguojanti romano detektyvinė istorija apipinta keliomis siužeto gijomis...
http://www.manoknyga.lt/knyga/paneles-smilos-sniego-jausmas.html

Malonių akimirkų skaitant Šiaurės šalių rašytojų knygas!

1 komentaras:

  1. Labai gera knyga, kurią verta perskaityti tai-"Dinos knyga"."Herbjørg Wassmo yra viena iš skaitomiausių autorių Norvegijoje. Jos kūriniai išversti į daugelį kalbų. Garsiausia iš jų - "Dinos knyga" – romanas apie išdavystę ir kaltę, gaivališką ir nepasotinamai juslingą moters prigimtį"-rašoma knygos anotacijoje. http://www.knyguklubas.lt/dinos+knyga.html

    AtsakytiPanaikinti